Grietinėlėje troškinti inkstai


- Agurkai, marinuoti, 4 vienetai
- Česnakai, 3
- Juodieji pipirai, malti
- Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Morkos, 3 vienetai
- Kiaulės inkstai, 800 gramų
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė, 1 stiklinė
- Druska
- Aliejus, (kepimui)
Inkstus perpjauti išilgai pusiau ir, užmerkus šaltu vandeniu, palikti 3-4 val.
Tada nupilti vandenį, sudėti inkstus į puodą, užpilti švariu šaltu vandeniu ir užvirti.
Užvirus, nukelti nuo ugnies, išimti inkstu ir nusausinti.
Taip apdorotus inkstu užpilti švariu karštu vandeniu ir virti apie 1 val., kol suminkštės.
Išvirtus inkstus atvėsinti ir nuplauti šaltu vandeniu.
Atvėsusius inkstus supjaustyti gabalėliais ir pakepinti keptuvėje su aliejumi.
Morkas nuskusti, supjaustyti kubeliais ir pakepinti su inkstais.
Supilti grietinėlę ir patroškinti apie 10-15 min.
Tuomet sudėti kubeliais supjaustytus nuluptus agurkus, lauro lapelius, pomidorų padažą, pasūdyti, paskaninti pipirais ir troškinti apie 20 min.
Baigiant troškinti, sudėti susmulkintą česnaką ir patroškinti dar apie 5 min.
Patiekti su bulvėmis bei daržovėmis.
Skanaus.
2021-08-25 23:52
2021-08-25 23:52
2021-05-07 15:10
2020-02-09 19:24
2022-12-29 16:06