Gretos varškės apkepas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, 1 vienetas
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Ryžiai, miltai, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Manų kruopos, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė
- Varškė, 18 % riebumo, indelis, 1 vienetas
- Varškė, riebi, pakeliai, 3 vienetai
- Sviestas, lydytas, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Varškę kelis kartus permalkite mėsmale. Manus pamerkite į pieną ir palikite, kad išbrinktų.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į varškę. Tada supilkite grietinėlę, miltus, piene mirkytas manų kruopas, lydytą sviestą, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir kepimo miltelius.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai, kad nesukristų, mediniu šaukštu įmaišykite į tešlą.
Gautą masę supilkite į plokščią karščiui atsparią kepimo formą ir kepkite 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus dailiai pagels.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-10-17 15:14
Labai skanus apkepas gavosi!
tik aš neturėjau citrinos ir dariau su neriebia varške, bet jėga!




2010-08-10 11:56
Aciu uz apkepa
butinai pasidarysiu tikiuosi bus skanu ir miela tikrai pasigaminsiu toki nuostabu apkepa 




2010-08-01 18:36
labai nemegstu terliotis su tomis mesmalemis
2009-11-29 20:52
Labai jau viliojantis receptas
Tik varskes daug reikia, bet reiks pabandyti 


2011-03-24 13:56