Greiti sviestiniai sausainiai

Greiti sviestiniai sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 9 valgomieji šaukštai
  • Margarinas, skirtas kepiniams, 150 gramų
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pienas, 4 valgomieji šaukštai
  • Miltai, papildomai, 5 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus suberti į dubenį, viduryje miltų padaryti įdubą, į kurią supjaustyti kepinių margariną. Rankomis miltus minkyti (trinti), kol gausite trupinius. Į juos sudėti cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Dar kartą viską sumaišyti. Įmušti 2 kiaušinius ir supilti pieną pieną. Visus produktus sumaišyti. Kai išmaišysite, masė bus per skysta ir lips prie rankų (ar mentelės), tad reikėtų dėti dar 4 - 5 valgomuosius šaukštus miltų (tiek, kad neliptų prie rankų ir būtų minkšta, o baigti minkyti išėmus iš dubens ant miltais pabarstyto stalo).

  2. Paimkite volelį ir tešlą išlyginkite iki 3 mm storio. Išspauskite norimos formos ir dydžio kepinio formą (iš tešlos likučių ant saisainio viršaus galima padaryti dekoracijų.

  3. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Sudėtus kepinius reikia aptepti kiaušinio plakiniu, jo pagalba, kepant jie įgaus auksinę spalvą. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temp., kol įgaus gražią auksinę spalvą.

    Skanaus :)

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Evelina K.
» Rašyti komentarą