Greiti pyragėliai su ananasų džemu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bemielė sluoksniuota tešla, 500 gramų
- Konservuoti ananasai, 400 gramų
- Cukrus, 50 gramų
- Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
- Brendis, arba konjako, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Ananasus susmulkinti. Suberti į prikaistuvį, užpilti citrinų sultimis bei cukrumi ir kaitinti maišant, kol džemas sutirštės. Pagardinti brendžiu arba konjaku. Ir dar keletą minučių pakaitinti.
Tešlą padalinti į lygius kvadratėlius. Kiekvieną sulenkti įstrižai trikampiu ir įpjauti šonus, paliekant apie centimetro dydžio neįpjautą gabalėlį prie trikampio viršūnės. Atlenkti trikampį ir patepti tešlos viršų plaktu tryniu.
Pakelti dešinį kampelį ir priklijuoti jo galiuką ruošinuko centre.Taip priklijuoti ir kairįjį kamputį, suformuojant dvigubą krepšelį.
Į duobutę įdėti džemo, tešlos viršų patepti plaktu tryniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.
» Rašyti komentarą