Greiti pyragėliai su ananasų džemu

Greiti pyragėliai su ananasų džemu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bemielė sluoksniuota tešla, 500 gramų
  • Konservuoti ananasai, 400 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
  • Brendis, arba konjako, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Ananasus susmulkinti. Suberti į prikaistuvį, užpilti citrinų sultimis bei cukrumi ir kaitinti maišant, kol džemas sutirštės. Pagardinti brendžiu arba konjaku. Ir dar keletą minučių pakaitinti.

  2. Tešlą padalinti į lygius kvadratėlius. Kiekvieną sulenkti įstrižai trikampiu ir įpjauti šonus, paliekant apie centimetro dydžio neįpjautą gabalėlį prie trikampio viršūnės. Atlenkti trikampį ir patepti tešlos viršų plaktu tryniu.

  3. Pakelti dešinį kampelį ir priklijuoti jo galiuką ruošinuko centre.Taip priklijuoti ir kairįjį kamputį, suformuojant dvigubą krepšelį.

  4. Į duobutę įdėti džemo, tešlos viršų patepti plaktu tryniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą