Greiti cepelinukai

Greiti cepelinukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, žalios tarkuotos , 500 gramų
  • Bulvės, virtos, 500 gramų
  • Krakmolas, 1 stiklinė
  • Jautienos faršas, 450 gramų
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakai, 1.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:
  1. Virtas bulves būtina atvėsinti (jei to nepadarysite, jūsų tešla bus skysta ir negalėsite formuoti cepelinų). Tuomet jas sutarkuoti burokine tarka.

  2. Svogūnus ir česnakus susmulkinti, apkepinti kartu su faršu. Pagardinti įdarą druska ir juodaisiais pipirais. Įdaras paruoštas.

  3. Į mažą dubenėlį įpilti vėsaus vandens. Jį naudosime formuojant cepelinus. Virtas ir nevirtas tarkuotas bulves sumaišyti, įbarstyti krakmolą, išmaišyti rankomis.

  4. Formuoti cepelinus įprastu būdu, nepamirštant dažnai drėkinti rankas vandeniu, nes tik taip galėsite be vargo juos suformuoti.

  5. Verdame apie 20-25 minutes ir valgome su grietine.

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą