Greitasis sūrio tortas

Greitasis sūrio tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 125 gramai
  • Grietinėlė, plakta, 500 gramų
  • Varškė, 200 gramų
  • Sviestas, 75 gramai
  • Želatina, 3 lapai arba pakeliuose, 1 vienetas
  • Vanilinis cukrus, pakeliuose, 1 vienetas
  • Tešla, tešlainiai, 180 gramų
Gaminimo instrukcija:

Tešlainius sudėti į polietileninį maišelį ir sutrupinti kočėlu. Trupinius suberti į molinį dubenį. Ištirpinti sviestą, užpilti ant tešlainių ir gerai sumaišyti. Trupinių tešlą dėti į formą su išstumiamu dugnu ir sluoksnį išlyginti.
Želatiną mirkyti 2 l vandens 10 min., ištirpinti ir padėti ataušti. Sumaišyti varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, supilti ir išmaišyti želatiną. Kai mišinys kiek sutvirtės, įmaišyti 500 g plaktos grietinėlės ir supilti į formą ant torto pagrindo, išlyginti paviršių. Papuošti galima pabarstukais. Kol duosite į stalą, laikyti šaltai. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Oksana
2015-03-15 22:27
O kas ta tesla-teslainiai? Sausainiai?
uu
2013-05-25 12:27
koks cia surio ar varskes tortas ,jei tik varskes 200 g,juokinga
Judita
2013-05-10 22:51
Gal cia tortas vandens pagrindu ,bet tada gaunasi nebe surio tortas bet vandens
Jurgita
2013-02-19 16:04
Siek tiek daugoka gal, bet cia toks originalus receptas, o paskaicius ant Dr.Oetker pakelio, kad vienam lapeliui 500 ml, tai kadangi cia reikia 3 lapeliu, tai reiktu 1,5 l, bet dariau pagal recepta, o jis is kepiniu enciklopedijos paimtas..
lidija
2013-02-19 13:55
kazkokia nesamone zelatina mirkyti 2 litruose vandens. tai cia gausis nebe tortas,bet susakdytas vanduo. nusibraidet visai DD