Greitai paruošiamas citrinų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Citrinos, 2 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Kvietiniai miltai, 120 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Vanilinis cukrus, 15 gramų
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukraus pudra, 2 žiupsneliai
- Riebalai, formai patepti
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Vieną citriną nulupti, išimti sėklas, pašalinti baltąją dalį ir supjaustyti minkštimą. Antrą citriną nulupti ir susmulkinti žieveles.
Išsukti cukrų, vanilinį cukrų su sviestu ir įmaišyti kiaušinius. Į kiaušinių masę sumesti citrinos gabalėlius, suberti tarkuotas jų žieveles, sijotus miltus, sodą ir išmaišyti.
Sukrėsti tešlą į 24 cm skersmens formą išteptą riebalais.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. Patikrinti, ar iškepė - medinį pagaliuką įsmeigti ir ištraukti. Jis turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.
Iškepusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
» Rašyti komentarą