Graikiškos salotos (Χωριάτικη)

Graikiškos salotos (Χωριάτικη)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Ilgavaisiai agurkai, 2 vienetai
  • Feta sūris, 200 gramų
  • Žaliosios alyvuogės, arba juodųjų, 50 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Džiovintas raudonėlis, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplauti pomidorus ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Išpjauti sėklas ir pašalinti sultis.

  2. Agurkus nuplauti ir nulupti. Perpjauti išilgai ir šaukšteliu išgremžti sėklas, kad vėliau salotose nesusidarytų skysčio, bei supjaustyti kubeliais.

  3. Alyvuoges galima supjaustyti smulkiau, arba sudėti sveikas. Man labiau patinka žaliosios alyvuogės dėl sodresnio skonio. Tačiau galima naudoti ir juodąsias. Aš rinkausi konservuotas.

  4. Supjaustyti fetos sūrį mažais kubeliais.

  5. Viską išmaišyti ir įberti druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Iš dar kartą viską gerai išmaišyti ir pabarstyti džiovintais raudonėliais. Raudonėliai yra Nr.1. prieskonis Graikijoje ir jo dedama... beveik į visus patiekalus.

  6. Tinka prie visų graikiškų patiekalų. O ypač vasarą, nes tai labai gaivios salotos. Taip pat į šias salotas galima dėti svogūnų ir paprikų jei norisi.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą