Graikiški PINIKIAI

Graikiški PINIKIAI
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Gvazdikėliai, malti, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Apelsinų sultys, 100 mililitrų
  • Brendis, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:

Šis graikiškas saldumynas populiarus visoje Graikijoje jau beveik 300 metų.

Sirupui:
1 stiklinė vandens
2 stiklinės cukraus
1 stiklinė medaus
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis gvazdikėlių

Papuošimui:
200 g riešutų

Sumaišyti tešlą iš duotų ingredientų, įkaitinti orkaitę iki 220 C.
Formuoti pailgus nedidelius sausainukus ir dėti į kepimo indą, pateptą sviestuku ar aliejumi.
Kepti apie 20 min.
Tuo metu pasiruoškite sirupą iš duotų ingredientų, virkite apie 20 min ant lėtos ugnies, po to palikite pastovėti.
Sausainiams iškepus ir atvėsus, pamirkykite juos sirupe ir dėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais riešutais.
SKANAUS!

Receptą atsiuntė: anna
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Julita
2011-04-18 21:36
Jūs man pasakykit, kur dingo tarp ingredientų aliejus??? Jis čia ir yra pagr.dalykas. Dariau šiuos sausainius su graike šeimininke, ir ten aliejaus reikia net 4 stiklinių... ech. neteisingai čia viskas.
Rasuole
2010-06-22 12:55
Graikijoje tas patiekalas visai neskanu ir vaizdas prastas, bet tikiu, kad lietuvaiciu paruostas jis visai kitoks
egle
2010-04-03 10:48
sie sausainiukai puikus valgiau per seses vestuves Kipre tikrai ir pati kepiau neklarta skanumelis
renata
2010-03-15 13:11
labai skanu , valgiau graikijoje....
Rita
2010-01-07 16:44
Tikrai išmėginsiu