Graikiški PINIKIAI

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1 stiklinė
- Gvazdikėliai, malti, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Apelsinų sultys, 100 mililitrų
- Brendis, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
Šis graikiškas saldumynas populiarus visoje Graikijoje jau beveik 300 metų.
Sirupui:
1 stiklinė vandens
2 stiklinės cukraus
1 stiklinė medaus
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis gvazdikėlių
Papuošimui:
200 g riešutų
Sumaišyti tešlą iš duotų ingredientų, įkaitinti orkaitę iki 220 C.
Formuoti pailgus nedidelius sausainukus ir dėti į kepimo indą, pateptą sviestuku ar aliejumi.
Kepti apie 20 min.
Tuo metu pasiruoškite sirupą iš duotų ingredientų, virkite apie 20 min ant lėtos ugnies, po to palikite pastovėti.
Sausainiams iškepus ir atvėsus, pamirkykite juos sirupe ir dėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais riešutais.
SKANAUS!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-06-22 12:55
Graikijoje tas patiekalas visai neskanu ir vaizdas prastas, bet tikiu, kad lietuvaiciu paruostas jis visai kitoks

2010-04-03 10:48
sie sausainiukai puikus valgiau per seses vestuves Kipre tikrai ir pati kepiau neklarta skanumelis




2010-03-15 13:11
labai skanu , valgiau graikijoje.... 

2010-01-07 16:44
Tikrai išmėginsiu 

2011-04-18 21:36