Graikiškas patiekalas "Papucakia"


- Baklažanai, 4 vienetai
- Česnakai, 3
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, didelis, 1 vienetas
- Jautienos faršas, 400 gramų
- Alyvuogių aliejus
- Pomidorų padažas, natūralus, 200 gramų
- Druska
Patiekalas 4-5 žmonėms.
Baklažanus perpjaunam išilgai per pusę, išskobiam vidų, pabarstom truputį druskos, paliekam, kol apkepsim faršą. Keptuvėje įpilam aliejaus, apkepam smulkiai supjaustytą svoguną su česnaku, dedam faršą, pakepam 5 min., supilam pomidorų padažą, druską, pipirus, pakepam 15 min. padedam į šoną, kad truputį atšaltų.
Tuo tarpu darom besamelį: 2 šaukstai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, sūris 300g.
Ištirpinam sviestą, dedam miltus, pakaitinam truputį, supilam karštą pieną, maišydami supilam trynius, kai užvirs dedam 300 gr. tarkuoto sūrio.
Baklažanus nuplaunam, dedam į kiekvieną pusę faršo įdarą, ant viršaus besamelį, dedam į skardą, išteptą gerai su aliejum, galima truputį vandens, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol besamelis paraus.
Skanaus.
2015-02-12 16:05
2015-02-12 16:02
2013-02-19 11:09
2010-06-22 12:47
2015-05-29 21:30