Graikiškas patiekalas "Papucakia"

Graikiškas patiekalas "Papucakia"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baklažanai, 4 vienetai
  • Česnakai, 3
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, didelis, 1 vienetas
  • Jautienos faršas, 400 gramų
  • Alyvuogių aliejus
  • Pomidorų padažas, natūralus, 200 gramų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Patiekalas 4-5 žmonėms.

Baklažanus perpjaunam išilgai per pusę, išskobiam vidų, pabarstom truputį druskos, paliekam, kol apkepsim faršą. Keptuvėje įpilam aliejaus, apkepam smulkiai supjaustytą svoguną su česnaku, dedam faršą, pakepam 5 min., supilam pomidorų padažą, druską, pipirus, pakepam 15 min. padedam į šoną, kad truputį atšaltų.

Tuo tarpu darom besamelį: 2 šaukstai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, sūris 300g.
Ištirpinam sviestą, dedam miltus, pakaitinam truputį, supilam karštą pieną, maišydami supilam trynius, kai užvirs dedam 300 gr. tarkuoto sūrio.

Baklažanus nuplaunam, dedam į kiekvieną pusę faršo įdarą, ant viršaus besamelį, dedam į skardą, išteptą gerai su aliejum, galima truputį vandens, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol besamelis paraus.

Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jūratė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ieva
2015-05-29 21:30
Liuks
tai
2015-02-12 16:05
reik ziuret kol baklazanai suminkstes ir iskeps ,o ne besamelis paruduos....
aha
2015-02-12 16:02
darau ,labai skanu tik be jokio basamelio (ar i ji dedas kiaus?!) skanu ,kiekvienas gali kombinuot kaip nori pagal save..
Liudas
2013-02-19 11:09
galit gal pagelbet kokio cia surio reikia neparashyta
Jurgituks
2010-06-22 12:47
Pabandykit, tikrai skaniai ganasi, ir sveika...