Graikiškas Pastichio apkepas

Graikiškas Pastichio apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas
  • Česnakai, smulkintas, 3
  • Juodieji pipirai
  • Muskatas, smulkintas
  • Pomidorai, konservuoti, smulkinti, 600 mililitrų
  • Svogūnai, didelis, smulkintas, 1 vienetas
  • Kalakutienos faršas, ir jautienos faršas, 500 gramų
  • Makaronai, vamzdeliai, 250 gramų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Dar reikės:
300 ml natūralaus jogurto
1 kiaušinio
100 g sutrupinto feta sūrio
100 g tarkuoto sūrio (Parmezano)

Pene makaronus sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite – jie turėtų būti al dente – išvirę, bet dar truputėlį kietoki. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Suberkite susmulkintą svogūną ir kepkite 5-7 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sumeskite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar 1 min. Padidinkite ugnį, sudėkite faršą ir karts nuo karto pamaišant kepkite, kol faršas apskrus. Nupilkite riebalus. Sudėkite į mėsą pomidorų pastą, cinamoną ir muskato riešutą ir maišant pakepkite dar 2 min. Supilkite pomidorus su visomis sultimis. Užvirkite ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 min. Jei padažas beverdant nugaruos ir pasidarys sausas, galite įpilti vandens. Pagardinkite padažą druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Suplakite kiaušinį ir sumaišykite su jogurtu. Suberkite sutrupintą feta sūrį. Dėkite sluoksnį makaronų į kepimo indą, ant viršaus užpilkite sluoksnį mėsos padažo ir vėl uždenkite sluoksniu makaronų (jei turite gilų kepimo indą, sluoksnių galite padaryti ir daugiau). Ant viršutinio sluoksnio užpilkite jogurto mišinį ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus

Taigi, visai nereikia baladotis į Graikiją, kad paraugautum nacionalinio patiekalo pastichio.
Šį patiekalą moka kiekviena dora graiė ir juo vaišina kiekvieną užklydusį. Ypač populiarus turistų tarpe.

Receptą atsiuntė: elinda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2013-12-21 14:09
tai kad cia ne pasticcio waniline.blogas.lt va cia rasit tikra pasticcio!
Kristina
2011-06-24 18:59
labai aciu autorei uz recepta
ir labai geda uz tautiecius, kurie savo kaimietiska mentaliteta demonstruoja ne laiku ir ne i tema.. autore saunuole, kad nepasivargina ir paraso SAVO receptuka, gal kiek pacios patobulinta, o tai ir yra tikrasis virtuves menas. o va visokios nupirdusios bobos, kaip alvyda ir co., turetu eiti ir ant savo diedu issirekti uz nelaiminga gyvenima, o ne receptu forumuose savo tulzi lieti.. juokinga ir tiek.
erika
2011-03-27 20:46
nesamone!!!!!neteisingas receptas!!!!!as Graikijoj 15 metu gyvenu
erika
2011-03-27 20:44
nesamone!!!! neteisingas receptas,as 15 metu Graikijoj gyvenu ir sitas pastitsjo receptas visai neteisingas!!!!!!!!!!!
jurga
2010-06-22 12:43
na tas patiekalas man patiko kad suvalgiau net 2 porcijas arselis: