Graikiškas desertas

Graikiškas desertas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, sirupui
  • Citrinos, sirupui, žievelė
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Cukrus, sirupui, 100 gramų
  • Gvazdikėliai, sirupui
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Manų kruopos, 0.5 stiklinės
  • Vanduo, sirupui, 200 mililitrų
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius suplakti su cukrumi. Į plakinį sudėti grietinę, suplakti. Po truputį supilti manų kruopas, sodą ir miltus. Gerai išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti į ją tešlą ir kepti apie 20-25 min.
Sirupo gaminimas: į puodą supilti vandenį, suberti cukrų. Kai cukrus ištirps, įdėti gvazdikėlių, cinamoną ir tarkuotą citrinos arba apelsino žievelę. Pavirti, bet neužvirinti, pastoviai maišyti.
Iškeptą, ataušusį pyragą supjaustyti kvadratais neišimant iš formos. Sirupą perkošti ir karštą užpilti ant pyrago. Per 10-15 min. pyragas sugers sirupą.
Pyragą patiekti su grietine.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą