Graikiškai keptas viščiukas su daržovėmis

Graikiškai keptas viščiukas su daržovėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Alyvuogės, Kalamata (galima dėti daugiau alyvuogių ir nebūtinai Kalamata, bet jos yra geriausios), 1 sauja
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Česnakai, 6
  • Morkos, didelė, 1 vienetas
  • Paprika, žalia, 1 vienetas
  • Pomidorai, 3 vienetai
  • Salierai, šaknis, 500 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Vištiena, viščiukas, 1 vienetas
  • Čili, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Iš Graikijos parsivežiau receptų knygą ir ten paskutiniame puslapyje yra kepto viščiuko su daržovėmis receptas. Dar taip paprasta gaminti nebuvo, tad nieko nelaukęs, pridedu receptą.

Gaminimo laikas: 90 min

Porcijų kiekis: 4 asmenims

Marinavimui ir kepimui papildomai reiks:

* Šv. grūsta druska ir pipirai, džiovinti čiobreliai, dž.raudonėlis ir extra virgin alyvuogių aliejus (pagal receptą reikia 200 ml, bet aš pamaniau, jog per daug, todėl naudoju apie 120 ml ir pakako)

Aš turėjau tik pusę viščiuko, tad 2 asmenims jo buvo per akis. Viščiuką pamarinuoti druska, pipirais, čiobreliais ir keliais valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus ir palikti 3 valandom arba galima ir ilgiau marinuoti, kaip Jums labiau patinka.

Kai viščiukas pasimarinavo, įkaitinti orkaitę iki 180 C. Į skardą sudėti viščiuką, šalia viščiuko sudėti stambiai supjaustytas daržoves ir jas paskaninti šviežiai grūstais druska ir pipirais, raudonėliu ir apipilti extra virgin alyvuogių aliejumi. Pirmas 45 minutes kepti 180 C temperatūroje, o po to sumažinti temperatūrą iki 150 C ir kepti dar 45 minutes. Kai iškepė, patiekti kartu su visomis daržovėmis ir bon appetit!

Receptą atsiuntė: mindaugas
» Rašyti komentarą