Glazūruoti sausainiukai

Glazūruoti sausainiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, ekstraktas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Cukraus pudra, 3 stiklinės
  • Margarinas, 0.5 stiklinės
  • Vanilė, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
  • Pienas, 0.25 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1.25 arbatinio šaukštelio
  • Pabarstukai
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros ir išklokite kepimo popieriumi dvi kepimo skardas.
Dideliame dubenyje, su mikseriu, dideliu greičiu 3-4 min. paplakite kiaušinius.
Kitame dideliame dubenyje šluotele išmaišykite miltus, 1 stiklinę cukraus pudros ir kepimo miltelius.
Sumaišytus sausus ingredientus suminkykite su minkštu margarinu ir palengva įmaišykite išplaktus kiaušinius bei 2 šaukštelius vanilės ir 0,25 šaukštelio citrinos ekstraktus.
Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo skardos.
Kepkite apie 12-14 minučių arba, kol labai lengvai paruduos.
Tuo tarpu pasiruoškite glazūrą. Vidutinio dydžio dubenyje šluotele suplakite likusias 2 stiklines cukraus pudros, pieną ir 1 šaukštelį vanilės ekstrakto.
Šiek tiek pravėsusius, iškeptus sausainiukus aptepkite pasiruošta glazūra, apibarstykite spalvotais pabarstukais ir palikite, kad glazūra sustingtų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vaiva
» Rašyti komentarą