Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu


- Antis, file, 5 gabalai
- Spanguolės, 1 sauja
- Žemuogės, 1 sauja
- Mėlynės, 1 sauja
- Lazdyno riešutai, 1 sauja
- Druska
- Pipirai
- Brendis, 20 gramų
- Varškė, 150 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Medus, 1 arbatinis šaukštelis
- Krapai, šakelės, 4 valgomieji šaukštai
- Česnakai
- Druska
- Pipirai
Antiena. Antienos krūtinėlę nusausinti ir įpjauti odelę langeliais, ant viršaus užberti druskos. Dėti į neįkaitusią keptuvę odele žemyn ir kepti apie 7 minutes, tuomet apverti. Baigus kepti, anties krūtinėlę perdėti į kepimo skardą ir kepti iki 200 °C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Baigus kepti, supjaustyti antieną nedideliais gabaliukais.
Uogų padažas. Į keptuvę suberti cukrų ir kaitinti kol išsilydis. Sudėti sviestą, įpilti brendžio ir ,maišant, šiek tiek pakaitinti. Suberti uogas, išjungti ugnį ir gerai išmaišyti.
Varškės kremas. Varškę pertrinti per metalinį sietelį, sumaišyti su grietine, susmulkintu česnaku ir krapais, medumi, druska bei pipirais.
Lazdyno riešutus pakepinti ant sausos keptuvės ir sudėti prieskonius.
Į lėkštę dėti antienos gabaliukus, šaukštą varškės kremo, lazdyno riešutus ir viską aplieti uogų padažu.
Skanaus!