Giedrytės keksiukai


- Cukrus, arba daugiau, jei mėgstate saldžiau, 100 gramų
- Kakava, dideli, 5 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, gali būti ir truputį daugiau, priklausomai nuo kiaušinių dydžio, 90 gramų
- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Druska
- Sviestas, 140 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
1. Kambario temperatūroje palaikykite sviestą ir kai truputį suminkštės sutrinkite jį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus iki standžių putų suplakite plakikliu įbėrę šiek tiek druskos. Trynius gerai sumaišykite su sviesto ir cukraus mase.
3. Atskirame dubenyje susimaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Po truputį berkite miltus į sviesto ir cukraus masę. Kai masė taps panaši į pyrago masę lengvais judesiais įmaišykite suplaktus kiaušinio baltymus. Masė turi gautis puri ir lengva. PATARIMAS: tešlos maišymui rinkitės medinį šaukštą.
4. Paruoštą masę sudėkite į keksiukų formles ir kepkite 180-200°C temperatūroje 20-25 min. Kad keksiukai nebūtų sausi ir geriau keptų į orkaitės apačią įdėkite kitą kepimo indą su vandeniu.
5. Iškepusius keksiukus vėsinkite išėmę iš orkaitės. Šiltame vandenyje ištirpinusios šokoladą ir jo glaistu aptepkite keksiukus. Puoškite migdolo riešutų drožlėmis, braškėmis, vyšniomis ir kitais Jūsų mėgstamais pagardais.
Gaunasi 12 keksiukų.
Skanaus!
2013-07-17 22:18

2013-03-14 14:28



2013-02-21 18:37

2013-02-07 11:57




2013-10-30 09:44