Generolo Tso vištiena


- Vištienos filė, 600 gramų
- Krakmolas, 60 gramų
- Česnakai, 2 skiltelės
- Maltas imbieras, 10 gramų
- Sezamų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- HOISIN padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Ryžių actas, 3 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 50 mililitrų
- Krakmolas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Rudasis cukrus, 3 valgomieji šaukštai
Jei neturite "Hoisin" padažo - tuomet jį pasidarykite - suplakus šaukštą sojų padažo su šaukštu rudojo cukraus, 2 šaukštais ryžių acto, tarkuota česnako skiltele, 2 šaukštais sezamų aliejaus, žiupsneliu maltų pipirų ir trupučių aitriųjų paprikų padažu.
Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Tuomet kiekvieną gabalėlį apvolioti krakmole.
Sumaišyti pasigamintą Hoisin padažą su kitais bendram padažui skirtam ingredientais: 3 v. š. ryžių acto, 3 v. š. sojų padažo, 2 v. š. Hoisin padažo, 50 ml vandens, 2 a. š. krakmolo, 3 v. š. rudojo cukraus.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir paskrudinti vištieną. Tuomet berti paprikų dribsnius, smulkintus česnakus bei imbierą. Tuomet lieti padažą ir dar pakepti, kol padažas taps lipnus.
Patiekti su ryžiais.