Garuose ruoštas sūrio pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 120 gramų
- Kakava, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, kukurūzų, 30 gramų
- Vanilė, esencija
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, Karališkieji, 100 gramų
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Grietinė, 35 proc. riebumo, 150 mililitrų
- Mascarpone sūris, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:
Maskarponės sūrį išplakti su druska ir puse cukraus kiekio.
Plakant po vieną sudėti trynius, įpilti grietinėlę, įlašinti vanilės esenciją.
Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišyti, įsijoti į sūrio masę ir gerai išmaišyti.
Su likusiu cukrumi iki putų išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą.
Ketvirtadalį tešlos perdėti į kitą dubenį ir įmaišyti vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.
Indelį, kuriame garinsite, patepti sviestu, sudėti trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėlioti šokoladinės tešlos, uždengti folija ir virti garuose apie 10 min.
Tuomet dėti vėl baltos tešlos, šokoladinės tešlos ir garinti 10 min.
Uždėjus paskutinį sluoksnį, garuose verdama 15 min.
Atšaldyti.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-10-08 19:58
Tai moteriai, kuriai nepasisekė ir liko skystas pyragas, tai reikėjo ilgiau tuose garuose kepti. Aš pati ką tik išbandžiau šitą pyragą, "viriau" tikrai virš valandos, gal net 1 val 20 min, kol man išvirė. O dariau paprastai - pasiėmiau garpuodį, tą dalį su skylutėm išklojau aliuminio folija ir viriau kaip kokias daržoves garuose
Tikrai labai skanus pyragas!

2014-03-01 13:46
vakar "kepiau" liuks pyragiukstis gavos. ryt vel reiks kept, nes labai jau greitai kazkaip susivartojo 

2012-02-10 20:57

2012-01-17 21:28
as si pyraga kepu orkaiteje,ir tesla iskarto visa sudedu zinoma pamaisydama,o tada paruosiu vonele,pyraga uzdengiu folija,ir labai gerai gaunas ,man paprastai virti ant garu nesigavo
2014-11-09 21:07
Aprasytu budu (puodas su verdanciu vandeniu, ant kurio statomas bliudas) garuose jis gali "virti" ir 3 valandas (teslos kiekis tik toks, koks gaunasi sudejus aprasytus produktus). Nebent turit puoda, kuriame galima virti garuose, kaip raso Dovile.