Gardžiosios pynutės


- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Pienas, 80 mililitrų
- Anakardžių riešutai, skaldyti, 2 saujos
- Varškė, 125 gramai
- Druska, 0.1 arbatinio šaukštelio
- Aliejus, 80 mililitrų
- Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo.
Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite pieną (pasilikite 1 šaukštą aptepimui), aliejų ir viską gerai išmaišykite.
Supilkite varškės mišinį į miltus ir išminkykite tešlą.
Padalinkite tešlą į lygias dalis (dalių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio pynutes norite daryti, t. y., jei norite mažų bandelių dalinkite į daugiau nei tris dalis).
Kiekvieną tešlos gabaliuką padalinkite dar į tris lygias dalis, iš kiekvienos jų suformuokite ilgus ritinėlius ir supinkite pynutes.
Pynutes sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
Kiaušinio trynį išplakite su 1 šaukštu pieno bei šiek tiek cukraus ir gauta mase aptepkite pynutes.
Apibarstykite pynutes kapotais anakardžių arba kitokiais Jūsų mėgstamais riešutais ir kepkite apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Baigus kepti dar galite padidinti karštį iki 250 laipsnių temperatūros ir 5 min. paskrudinti pynutes, kad jos rusvai apskrustų.
Skanaus.