Gardžiosios pynutės

Gardžiosios pynutės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Pienas, 80 mililitrų
  • Anakardžių riešutai, skaldyti, 2 saujos
  • Varškė, 125 gramai
  • Druska, 0.1 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, 80 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo.
Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite pieną (pasilikite 1 šaukštą aptepimui), aliejų ir viską gerai išmaišykite.
Supilkite varškės mišinį į miltus ir išminkykite tešlą.
Padalinkite tešlą į lygias dalis (dalių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio pynutes norite daryti, t. y., jei norite mažų bandelių dalinkite į daugiau nei tris dalis).
Kiekvieną tešlos gabaliuką padalinkite dar į tris lygias dalis, iš kiekvienos jų suformuokite ilgus ritinėlius ir supinkite pynutes.
Pynutes sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
Kiaušinio trynį išplakite su 1 šaukštu pieno bei šiek tiek cukraus ir gauta mase aptepkite pynutes.
Apibarstykite pynutes kapotais anakardžių arba kitokiais Jūsų mėgstamais riešutais ir kepkite apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Baigus kepti dar galite padidinti karštį iki 250 laipsnių temperatūros ir 5 min. paskrudinti pynutes, kad jos rusvai apskrustų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Neringa
» Rašyti komentarą