Gardžioji duonytė

Gardžioji duonytė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 vienetas
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Moliūgai, sėklos, gliaudytos, 1 valgomasis šaukštas
  • Saulėgrąžos, gliaudytos, 1 valgomasis šaukštas
  • Ruginiai miltai, 150 gramų
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Pienas, drungnas, 200 mililitrų
  • Vanduo, drungnas, 300 mililitrų
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Mielės, 50 gramų
  • Sėlenos, kviečių, 1 sauja
  • Linų sėmenys, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Mieles sumaišome su pienu bei cukrumi ir paliekame šiltai, kad suputotų.
Tuomet sumaišome visus likusius ingredientus.
Paruoštą tešlą uždengiama švariu rankšluostuku ir paliekame šiltai maždaug 1,5 val., kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalų kepalą, dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą ir paliekame dar maždaug 40 min., kad pakiltų.
Kepame apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusią.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jooooo
2015-09-02 14:37
O tą bulvę virtą, keptą, ar žalią su visa lupena dėti???????????