Gardžioji duonytė

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 vienetas
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
- Moliūgai, sėklos, gliaudytos, 1 valgomasis šaukštas
- Saulėgrąžos, gliaudytos, 1 valgomasis šaukštas
- Ruginiai miltai, 150 gramų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Pienas, drungnas, 200 mililitrų
- Vanduo, drungnas, 300 mililitrų
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Mielės, 50 gramų
- Sėlenos, kviečių, 1 sauja
- Linų sėmenys, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Mieles sumaišome su pienu bei cukrumi ir paliekame šiltai, kad suputotų.
Tuomet sumaišome visus likusius ingredientus.
Paruoštą tešlą uždengiama švariu rankšluostuku ir paliekame šiltai maždaug 1,5 val., kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalų kepalą, dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą ir paliekame dar maždaug 40 min., kad pakiltų.
Kepame apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusią.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-09-02 14:37