Gardūs vištienos ir faršo suktinukai


- Ananasai, konservuoti
- Bulvės, 4 vienetai
- Cinamonas
- Juodieji pipirai
- Morkos, 1 vienetas
- Obuoliai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Vištiena, odelės, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, 50 gramų
- Druska
- Prieskoniai
- Kvapieji pipirai
Štai šįkart siunčiu receptėlį, kurį išmokau iš savo mamos. Tai gardūs mėsiški suktinukai.
Įtriname vištienos odeles prieskonių mišiniu(druska, vištienos prieskoniai, juodųjų ir kvapiųjų maltų pipirų mišinys);
Pasiruošiame faršą (įmušame kiaušinius, įberiame prieskonius, sudedame supjaustytus ananasų gabaliukus, tarkuotą sūrį, smulkiai supjaustytą svogūno skiltelę);
Susipjaustome nuluptus obuolius skiltelėmis;
Sutarkuojame morką per burokinę tarką;
Supjaustome bulves skiltimis;
Supjaustome svogūnus;
Į skardos dugną gausiai barstome tarkuotų morkų, svogūnų bei prieskonių;
Imame vištos odelę, ant jos dedame įdarą ir tvirtai suvyniojame, kad nebūtų tarpelių;
Tuomet dedame suktinuką į skardą.Taip suvyniojame ir sudedame visus;
Į Tarpus dedame bulvių ir obuolių skilteles;
Svarbu! Dėkite bulvių ir obuolių skilteles taip, kad jos nesiliestų, priešingu atveju nuo obuolių rūgštelės bulvės bus kietos it nekeptos.
Dar pabarstome prieskonių, morkų, svogūnų, o bulves apibarstome cinamonu;
Uždengiame dangčiu ir kepame įkaitintoje iki 200laipsnių orkaitėje apie 35min. Tuomet atidengiame dangtį ir dar kepame kol apskrus.
Tiekiame su mėgstamu garnyru.
Skanaus !
2010-09-28 16:50

Ir šeima ir katinas sotus


2010-09-28 15:16


2013-01-09 20:18