Gaivusis jogurtinis tortukas

Gaivusis jogurtinis tortukas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jogurtas, JO (aviečių ir melionų skonio), 800 gramų
  • Pienas, kamb. temp. (nepilna stiklinė), 1 stiklinė
  • Želatina, SODŽIAUS, 1 pakelis
  • Sausainiai, SELGA, 1 pakelis
  • Medus, skystas, 3 valgomieji šaukštai
  • Trešnės, be kauliukų
  • Sviestas, mažas pakelis, 1 pakelis
  • Grietinėlė, sausa, 1 pakelis
  • Ananasai, konservuoti (kubeliai), 1 skardinė
  • Citrinos, nutarkuota žievelė, 0.5 vieneto
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutrupinti sausainius ir išmaišyti su tirpintu sviestu bei medumi. Mase iškloti išardomą fortmą ir padėti į šaldytuvą.

  2. Želatiną užpilti pienu ir leisti išbrinkti. Tada, kaitinant neužvirus, ištirpinti granules. Pridėti cukraus. Atvėsinti. Paruoštą želatiną išplakti kartu su jogurtu bei tarkuota citrinos žieve. Jogurto masę supilti ant sausainių masės ir padėti į šaldytuvą sustingti.

  3. Pagal instrukciją ant pakelio pagaminti grietinėlę (naudojau sausą pakeliuose) ir ją uždėti ant sustingusio torto viršaus. Gražiai išdėlioti ananasų kubelius bei trešnes ar vyšnias (be kauliukų).

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Edita
2015-08-12 21:33
Kiek gramų želatinos dedama?
To Julia
2015-08-12 09:08
Julia, butent kad sokoladas cia visiskai netinka. Sitas tortukas yra lengvas ir gaivus, mano receptas toks ir ne kitoks