Gaivus varškės tortas

Gaivus varškės tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sausainiai, 300 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Kreminė varškė, 500 gramų
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Želė, 1 pakelis
  • Želatina, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Uogos
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius (gali būti ir "Gaidelis", bet su "Selgą" daug skaniau) sutrupinti, sumalti ar sutrinti ir užpilti išlydytų sviestu. Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių.

  2. Kreminę varškę išmaišyti su cukrumi (galima ir paprastą varškę naudoti, ją sutrynus smulkintuvu).

  3. Želatiną išbrinkinti, ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palaipsniui ,maišant, supilti į varškės masę. Paruoštą masę supilti ant sausainių ir formą padėti į šaldytuvą 3 - 4 val. kad sustingtų varškės masė.

  4. Kai masė sustingus, galime pasiruošti želė (žr. nurodymus ant pakuotės). Ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės, užpilti ant torto. Padėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Sima
2017-04-15 17:28
Ant želatinos pilkit želatinos tiek, kad vandens būtų maždaug 1 cm aukščio daugiau nei pačios želatinos.
Dalia
2017-04-15 16:23
Labai skanu
Jura
2017-04-14 20:21
Kiek vandens ant ant zalatino?
Nekepeja
2017-02-12 18:20
Gaminau Kaledoms, visiems labai patiko, ir atrode graziai. Neimanoma suvelti su siuo torciuku ) gaminsiu vel!
Kalakutas...
2016-02-07 14:56
Labai skanu verta pameginti O butinai reikia deti selgos sausainus ? Aš dejau tuos sausainus bet nlb... ?