Gaivus tortas „Serbentinis“

Gaivus tortas „Serbentinis“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Margarinas, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 5 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, jogurtinė, 700 gramų
  • Želatina, 4 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Serbentai, 300 gramų
  • Želė cukrus „Multi“, 200 gramų
  • Sultys, serbentų, 3 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Reikėtų iš vakaro pasiruošti želės maždaug stiklinę iš serbentų sulčių ir želatinos taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Stiklinei sulčių aš ėmiau šaukštą želatinos. Galima pasaldinti. Ją įmaišyti reikės į baltą sluoksnį.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, sudėti tirpintą margariną, grietinę, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais ir maišant suberti į tešlą.
Iškepti lakštą ir jį atvėsinti.
Mažame vandens kiekyje ištirpinti 3 šaukštus želatinos, pakaitinti, išmaišyti ir palaukti, kol atvės.
Jogurtinę grietinę mikseriu neilgai paplakti su 2 šaukštais cukraus pudros, vaniliniu cukrumi. Pamažu įmaišyti želatiną, tik nešiltą. Galiausiai sudėti smulkintos želės gabaliukus ir lengvai pamaišyti.
Torto formoje formuoti tortą. Ant lakšto supilti baltą masę ir įdėti į šaldytuvą. Palaukti, kol sustings.
Želė - cukrus ,,Multi'' labai tinka tortų puošimams. Todėl panaudojau tam ją. 200 g. jos paviriau pusę minutės su 2 stiklinėmis serbentų sulčių.
Kai želė atvėsta, puošti uogomis ir pagaminta žele.

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
JOLKIKI
2011-09-23 11:36
LABAI SKANU^_^ REIKS BUTINAI PASIBANDYTI.SKANUMELIS
sandra
2011-09-08 15:53
kaip skaniai atrodo,niam niam-))))