Gaivus tortas „Serbentinis“


- Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Margarinas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 5 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, jogurtinė, 700 gramų
- Želatina, 4 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Serbentai, 300 gramų
- Želė cukrus „Multi“, 200 gramų
- Sultys, serbentų, 3 stiklinės
Reikėtų iš vakaro pasiruošti želės maždaug stiklinę iš serbentų sulčių ir želatinos taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Stiklinei sulčių aš ėmiau šaukštą želatinos. Galima pasaldinti. Ją įmaišyti reikės į baltą sluoksnį.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, sudėti tirpintą margariną, grietinę, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais ir maišant suberti į tešlą.
Iškepti lakštą ir jį atvėsinti.
Mažame vandens kiekyje ištirpinti 3 šaukštus želatinos, pakaitinti, išmaišyti ir palaukti, kol atvės.
Jogurtinę grietinę mikseriu neilgai paplakti su 2 šaukštais cukraus pudros, vaniliniu cukrumi. Pamažu įmaišyti želatiną, tik nešiltą. Galiausiai sudėti smulkintos želės gabaliukus ir lengvai pamaišyti.
Torto formoje formuoti tortą. Ant lakšto supilti baltą masę ir įdėti į šaldytuvą. Palaukti, kol sustings.
Želė - cukrus ,,Multi'' labai tinka tortų puošimams. Todėl panaudojau tam ją. 200 g. jos paviriau pusę minutės su 2 stiklinėmis serbentų sulčių.
Kai želė atvėsta, puošti uogomis ir pagaminta žele.
2011-09-08 15:53
2011-09-23 11:36