Gaivus sūrio tortas "Bobų vasara"

Gaivus sūrio tortas "Bobų vasara"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mascarpone sūris, 500 gramų
  • Jogurtinė grietinė, 500 gramų
  • Aviečių sultys, kiek pasaldintų, 500 mililitrų
  • Plakamoji grietinėlė, 250 gramų
  • Moliūgai, nuluptų, be sėklų, 250 gramų
  • Nektarinai, 2 vienetai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Kondensuotas pienas, 80 gramų
  • Želatina, 8 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Ciberžolė, 1 valgomasis šaukštas
Pagrindui:
  • Šokoladiniai sausainiai, 400 gramų
  • Sviestas, tirpinto, 100 gramų
  • Kondensuotas pienas, 100 gramų
  • Riešutai, migdolų ir lazdyno mišinio, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną (100 g.) ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.

  2. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Paruoškite ją pagal instrukciją mažame kiekyje vandens.

  3. Maskarponę sutrinkite su kiek paplakta grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų (2 šaukštus) ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite truputį didesnę pusę paruoštos želatinos ir gerai sumaišykite. Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

  4. Į uogų sultis supilkite pusę likusios želatinos, sumaišykite ir pusę gautos želės zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings. Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre. Padėti į šaldytuvą.

  5. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Likusią želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus nektarinus, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 80 g. sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole ir šaukštu vanilinio cukraus. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.

  6. Palaikykite šaldytuve per naktį ir papuoškite kaip patinka. Aš šokoladu nupiečiau voratinklį, panaudojau rudenines uogas. Skanaus, bobutės ir ne tik.:)

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą