Gaivus agurkinis tortas

Gaivus agurkinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Krapai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Grietinėlė, 45 mililitrai
  • Pienas, tarkuotas, padui, 1 valgomasis šaukštas
  • Varškė, 200 gramų
  • Druska
  • Sviestas, padui, 40 gramų
  • Želatina, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Agurotis, 1 vienetas
  • Mėta, šakelės, 6 vienetai
  • Citrinos žievelė, 1 vienetas
  • Krekeriai, sūdyti, padui, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Pagrindui. Ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus krekerius ir sūrį. Masę tolygiai sudėkite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą.

Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens.

Pusė agurko sutarkuokite (nuluptas arba su žieve), o skysčio perteklių nusunkti. Į sutarkuotų agurkų masę dėkite varškę, pusė citrinos žievelės ir spauskite pusė citrinos sulčių. Grietinėlę labai gerai išplakite su kiaušinio tryniu ir supilkite į varškės masę. Tada supilkite atvėsusią želatiną, sudėkite smulkintus krapus, pilkite išplaktą kiaušinio baltymą. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite.

Pagamintą masę dėkite į torto formą su krekeriais ir palikite šaldytuve 4 - 6 valandoms stingti.

Tortą papuoškite agurkų griežinėliais ir mėtos kapeliais.

Receptą atsiuntė: Toma
» Rašyti komentarą