Focaccia duonelė su alyvuogėmis

Focaccia duonelė su alyvuogėmis
Focaccia duonelė su alyvuogėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Juodosios alyvuogės, be kauliukų, 2 saujos
Tešlai:
  • Miltai, 465 gramai
  • Vanduo, šilto, 300 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, smulkios, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sausos mielės, 7 gramai
Užpilui:
  • Alyvuogių aliejus, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Česnakai, 1.5 skiltelės
  • Džiovintas raudonėlis, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintas rozmarinas, 0.333333 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintas čiobrelis, 0.25 arbatinio šaukštelio
Padažui:
  • Alyvuogių aliejus, 2.5 arbatinio šaukštelio
  • Česnakai, 1.5 skiltelės
  • Džiovintas rozmarinas, 0.333333 arbatinio šaukštelio
  • Saldžiosios paprikos milteliai, 0.333333 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintas čiobrelis, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Malta aitrioji paprika, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 0.2 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Į šiltą vandenį supilame mieles, išmaišome, kol mielės ištirpsta, uždengiame indą virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoj 15 min, kad mielės suputotų.

  2. Miltus supilame į didelį dubenį, sumaišome su druska. Tada viduryje padarome duobutę, į ją supilame mieles, šiek tiek pamaišome šaukštu, tada supilame aliejų ir toliau maišome, kai nebesimaišome – minkome rankomis. Minkyti reikėtų apie 5-7 min, kol tešla taps elastinga, minkšta, bet šiek tiek kibs prie rankų. Iš tešlos suformuojame rutulį, dedame į miltais pabarstytą dubenį, truputį miltų užberiame ant tešlos, uždengiame dubenį virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame kilti 1 h šiltoje vietoje. Tešla turi pakilti dvigubai.

  3. Ant kepimo skardos pabarstome miltų.

  4. Atskiruose indeliuose sumaišome žolelių aliejus.

  5. Tešlą supjaustome į 4 dalis. Stalą pabarstome miltais, iš kiekvienos dalies suformuojame ~1 cm storio kvadratinę ar apvalią duonelę, po to perkeliame ant kepimo skardos. Ant skardos dar kartą formuojame duonelę, svarbu, kad duonelės neliestų viena kitos ir bekepant nesuliptų. Suformavę duoneles jas uždengiame virtuviniu rankšluostėliu, paliekame kilti 15 min.

  6. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

  7. Alyvuoges perpjauname išilgai perpus.

  8. Naudodami teptuką 2 duoneles ištepame vienos rūšies aliejumi, kitas dvi – kitos rūšies aliejumi. Norima tvarka išdėliojame alyvuoges ant duonelių. Focaccia duoneles kepame įkaitintoje orkaitėje ~20 min, kol duonelės vos parunda. Skanaus!

  9. Galite kepti ir vieną didelę focaccia duonelę su abiem arba vienu padažu. Jei nenorite storos focaccia, galite tešlą plonai iškočioti ir kepti dideles, plonas focaccia duoneles.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą