Fėjų pyragaičiai su alyvų žiedų kremu

Fėjų pyragaičiai su alyvų žiedų kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
  • Cukraus pudra, 100 gramų
  • Kiaušinių baltymai, 1 vienetas
Kremui:
  • Grietinėlė, riebi, 200 mililitrų
  • Jogurtas, natūralus, 200 mililitrų
  • Alyvų žiedai, 1 stiklinė
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 15 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pusę stiklinės alyvų žiedų suberti į stiklainį, užpilti grietinėle ir nakčiai palikti šaldytuve.

  2. Sviestą suplakti su cukraus pudra iki purumo. Tuomet supilti kiaušinio baltymą, vėl išplakti, tada suberti miltus ir išmaišyti. Turėtų išeiti minkšta, plastiška tešla.

  3. Į tartalečių formeles (12 vnt.), kurių skersmuo apie 5 cm, įdėti tešlos. Tešla prie krepšelių beveik nelips, todėl papildomai riebalais tepti nereikia. Tešlą išformuoti per formeles maždaug 0.5 - 1 cm. storiu. Subadyti šakute. Kepti iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

  4. Želatiną užpilti 2 šaukštais šalto vandens, palikti brinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti mikrobangų krosnelėje 10 - 20 sek. arba ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti iki kambario temperatūros.

  5. Į kokteilių plakiklį suberti likusius alyvų žiedus ir cukrų, išplakti. Tada sudėti jogurtą ir dar kartą išplakti. Supilti želatiną. Iš šaldytuvo ištraukti grietinėlę su alyvų žiedais. Grietinėlę nukošti, žiedus gerai nuspausti ir išmesti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir supilti į plakiklį. Viską paskutinį kartą gerai išplakti.

  6. Paruoštą kremą palaikyti šaldytuve apie 1 val., kol pradės tirštėti ir stingti. Tada kremu aptepti iškeptus atvėsusius krepšelius ir palikti visiškai sustingti.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą