Faršu įdaryta cukinija

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 2
- Čiobreliai, džiovinti
- Juodieji pipirai
- Paprika, 2 vienetai
- Pomidorai, nebūtina, 2 vienetai
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Pienas, pabarstymui, 150 gramų
- Druska
- Cukinijos, 6 vienetai
- Mėsa, faršas, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
Tuomet pasiruošti įdarą: pakepinti faršą, įspausti česnaką, sudėti kubeliais pjaustytas paprikas, pievagrybius. Po to sudėti kubeliais pjaustytus pomidorus (prieš tai juos porai sekundžių įmesti į verdantį, pakišti po šaltu vandeniu ir nulupti odelę).
Viską troškinti, pagardinti prieskoniais.
Įdarą sudėti į cukinijų puseles ir viską pašauti į įkaitintą iki 200°C temperatūros orkaitę. Kepti 10 - 15 minučių.
Tada cukinijas apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti, kol sūris išsilydys.
P.S. Galima į cukinijas dėti ir cukinijų išskobtą masę.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-08-18 23:24