Farširuoti artišokai

Farširuoti artišokai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Artišokai, 4 vienetai
  • Citrinos, 2 vienetai
  • Česnakai, 4
  • Juodieji pipirai
  • Kedrų riešutai, 0.5 stiklinės
  • Paprika, malta, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Batonas, trupiniai, 1 stiklinė
  • Baltas vynas, 2 stiklinės
  • Druska
  • Ančiuviai, 3 vienetai
  • Mėta, 2 valgomieji šaukštai
  • Sūris, parmezano, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu. Citrinos žievę supjaustyti į 4 dalis ir taip pat sudėti į vandenį. Artišokus paruošti: pažiūrėti ar nėra spygliukų ant lapelių galų, nupjauti juos, nupjauti kotelį ir sumesti artišokus į citrininį vandenį. Palaikyti.
Aštriu peiliu nupjauti artišokų viršūnę, išskobti vidų.
Artišokų kotelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę.
Sudėti smulkintus česnakus ir supilti aliejų, patroškinti iki auksinio atspalvio. Tada sudėti kedrus ir dar 2 min. pakepti.
Indelyje sumaišyti batono trupunius, tarkuotą parmezaną, žalumynus, prieskonius ir troškinį iš keptuvės. Gauta mase įdaryti artišokus. Į puodą supilti vyną ir citrininį vandenį su citrinomis, pasūdyti. Sudėti artišokus.
Uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti 20 min.
Galima artišokus valgyti taip arba su mėgstamu padažu.

Receptą atsiuntė: Kornelija
» Rašyti komentarą