Farširuoti artišokai


- Artišokai, 4 vienetai
- Citrinos, 2 vienetai
- Česnakai, 4
- Juodieji pipirai
- Kedrų riešutai, 0.5 stiklinės
- Paprika, malta, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Batonas, trupiniai, 1 stiklinė
- Baltas vynas, 2 stiklinės
- Druska
- Ančiuviai, 3 vienetai
- Mėta, 2 valgomieji šaukštai
- Sūris, parmezano, 1 stiklinė
Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu. Citrinos žievę supjaustyti į 4 dalis ir taip pat sudėti į vandenį. Artišokus paruošti: pažiūrėti ar nėra spygliukų ant lapelių galų, nupjauti juos, nupjauti kotelį ir sumesti artišokus į citrininį vandenį. Palaikyti.
Aštriu peiliu nupjauti artišokų viršūnę, išskobti vidų.
Artišokų kotelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę.
Sudėti smulkintus česnakus ir supilti aliejų, patroškinti iki auksinio atspalvio. Tada sudėti kedrus ir dar 2 min. pakepti.
Indelyje sumaišyti batono trupunius, tarkuotą parmezaną, žalumynus, prieskonius ir troškinį iš keptuvės. Gauta mase įdaryti artišokus. Į puodą supilti vyną ir citrininį vandenį su citrinomis, pasūdyti. Sudėti artišokus.
Uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti 20 min.
Galima artišokus valgyti taip arba su mėgstamu padažu.