Farširuotas žiedinis kopūstas

Farširuotas žiedinis kopūstas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 3
  • Juodieji pipirai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kalendra, šviežia
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 400 gramų
  • Jautienos faršas, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Batonas, trupiniai, 3 valgomieji šaukštai
  • Džiūvėsėliai
  • Jogurtas, natūralus, 120 mililitrų
  • Rauginti agurkai, 1 vienetas
  • Druska
  • Aliejus, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Žiediniai kopūstai, 1 kilogramas
  • Mėta, šviežia
Gaminimo instrukcija:

Žiedinį kopūstą įdėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti 10 min. Išvirtą kopūstą palaikyti šaltame vandenyje 3 min. Po 3 min. kopūstą išimti iš vandens ir apdžiovinti.
Abu faršus sumaišyti, sudėti prieskonius, batono trupinius, pasūdyti, įberti smulkintos žalumos ir sutarkuotą svogūną, įpilti porą šaukštų vandens, gerai išmaišyti ir palaikyti paruoštą faršą 30 min. šaldytuve.
Po 30 min. jau galima įdarinėti kopūstą: praskėsti žiedynus ir į tarpus kimšti faršo. Turi gautis didelis faršo kamuolys.
Tada kopūstą aptepti trynio plakiniu, apvolioti džiūvėsėliuose, apšlakstyti aliejumi.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min, pridengus kopūstą folga. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, folgą nuimti.
Kol kopūstas kepa paruošti padažą. Sumalti blenderyje mėtos ir kalendros lapelius su druska ir česnaku. Sumaišyti susmulkintą žalumą su jogurtu ir smulkiai supjaustytu agurku.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Eglužė
» Rašyti komentarą