Farširuota lydeka Kalėdoms

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Alyvuogės, papuošimui
- Citrinos, griežinėliai, papuošimui
- Krapai, smulkinti, 1 sauja
- Morkos, 200 gramų
- Svogūnai, 300 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Lydeka, 1 vienetas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai, žuviai
- Žalumynai, papuošimui
- Bandelės, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
Žuvį išvalyti, nuimti odą.
Morkas sutarkuoti, 3 kiaušinius supjaustyti, sutrupinti bandelę, sudėti pjaustytus svogūnus, supilti 2 kiaušinių išplaktus baltymus, berti prieskonių, krapų ir viską gerai išmaišyti. Mase įdaryti lydeka (apačia galima susiūti arba visą lydeka aprišti siūlu).
Lydeką padėti ant riebalais išteptos skardos. Apšlakstyti citrinų sultimis ir barstyti druskos.
Pašauti į įkaitintą 180 - 200 °C orkaitę ir kepti 30 minučių. Tada sumažinti temperatūrą ir kepti dar 10 - 15 minučių.
Žuvį padėti į lėktę ir puošti citrina, alyvuogėmis, žalumynais.
» Rašyti komentarą