Farširuota lydeka

Farširuota lydeka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Lydeka, 1 vienetas
  • Batonas, riekelės, 2 vienetai
  • Manų kruopos, 0.5 stiklinės
  • Vanduo
  • Grietinėlė
  • Druska
  • Aliejus
  • Sviestas
Gaminimo instrukcija:

Nulupame lydekai odą (lupti geriausia per papilvę, kad nesusigadintų odelė, o galvą paliekame nenupjautą), atskiriame kaulus, permalame žuvį 2 kartus. Smulkiai supjaustytus 2 svogūnus pakepiname svieste, ataušiname ir dedame į žuvies faršą, 2 riekeles batono minkštymo pamirkome grietinėlėje kokias 20min. ir dedame į tą patį faršą. Tada pilame 0.5 stiklinės manų kruopų, beriame druskos, pipiriukų pagal skonį, mušame 1 kiaušinuką, ir viską sumaišome. Kuo ilgiau maišysite, tuo puresnė bus žuvis :) Tada masę dedame į lydekos odą ir užsiuvame. Kepimo forma tepame aliejumi, o kepant kaskart dar įpilame vandens, kad nepridegtų. Kepame apie 1.5 val. 180-200 laipsnių temp. iškepus atsargiai ištraukiame siūliuką, dedame į indą, puošiame ir skanaus!!

Receptą atsiuntė: Vitka
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rita
2019-11-25 12:40
Pagal seną receptą faširuotą žuvį reikia virti žuvies sultinyje 2val vis įpilant šalto vandens
Natalja
2010-09-18 12:36
Cesnakai, jei jums patinka valgyti su žvynais, tuomet galima ir neskusti. Na o jei nepatinka, tomet reikia atidžiau nurodytą receptą skaityti, kad neiškiltų papildomų klausimų. Skanaus!
CESNAKAS
2010-09-17 21:54
O NUSKUSTI AR REIKIA?
(anonimas)
2010-05-07 22:07
arselis:
Natalja
2009-12-17 15:28
Ir dar patarimas: kad netrukinėtų oda, reikėtų ją prieš kepant gerai aliejumi ištepti, galima papildomai tepti ir kepimo procese, o kad faršas viduje būtų puresnis, kiaušinių baltymus reikia atskirti nuo trynių ir gerai suplakt, ir tik paskui dėti atskirai į faršą.