Farširuota kepta lydeka

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Alyvuogės, papuošimui
- Citrinos, papuošimui
- Juodieji pipirai, malti
- Morkos, 1 vienetas
- Salotos, papuošimui
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Lydeka, 1 vienetas
- Batonas, riekutės, 4 vienetai
- Pienas
- Majonezas, aptepimui
- Druska
- Sviestas, kepimui
- Prieskoniai, citrininiai žuvies
Gaminimo instrukcija:
Svieste pakepinti svogūną ir tarkuotą morką.
Piene išmirkinti kelias riekeles batono ir sutrinti.
Į sumaltą lydekos mėsą, sudėti atvėsintus svogūnus bei morkas, batoną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, citrininių žuvies prieskonių ir viską gerai išminkyti.
Jeigu trūksta gaminamos lydekos mėsos, galima pridėti šaldytos jūros lydekos.
Turimą masę sudėti į lydekos odą ir susiūti.
Suformuotą lydeką dėti į aliejumi išteptą skardą.
Tada aptepti majonezu ir subadyti adata, kad nesutruktų.
Į skardą įpilti pusę stiklinės šilto vandens.
Kepti 170180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 minučių (pagal lydekos dydį).
Iškeptą atvėsinti, supjaustyti ir papuošti.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-12-15 18:40
labai skanu bet as dar imalu truputi lasinuku o oda nulupu atsargiai neprapiaudama pilvo sunkiau bet nereike siuti



2011-12-13 14:16
Perpjaukit pilvą, galva tegu lieka. Po trupučiuką išpeškite mėsas. Po to ant to ,,skuduro '
#039; sudėsite įdarą, iš galo vis siūkite. Va tokia ir operacija.

2011-12-13 13:41
turiu poros kilu lydeka,bet kaip jai nunerti oda?
2011-02-01 01:02
o kaip nunert lydekai oda? 

2011-12-15 19:24