Empanada su mocarela sūriu, pomidorais ir baziliku


- Bazilikas, šviežias, kapotas, 2 saujos
- Pomidorai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, +1 trynys, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Pienas, 0.3 stiklinės
- Druska, 0.2 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 0.2 stiklinės
- Mocarela sūris, trintas, 300 gramų
Viename dubenyje sumaišykite miltus ir 0,2 šaukštelio druskos.
Sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite.
Įdėkite 1 kiaušinio trynį, išmaišykite ir nuolat maišant supilkite pašildytą pieną. Tešlą maišykite tol, kol ji pradeda „lipti“ mikseriu į viršų.
Paruoštą tešlą padėkite 30 min. į šaldytuvą.
Po pusvalandžio ant miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite tešlą, išspauskite apvalius blynelius ir padėkite juos į šaldytuvą.
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
Supjaustykite pomidorus kubeliais.
Ant kiekvieno tešlos blynelio dėkite po šaukštelį trinto mocarela sūrio, šiek tiek baziliko ir pomidorų kubelius.
Pavilgykite vandeniu tešlos kraštelius ir perlenkus sulipinkite, kad kepant neišbėgtų įdaras.
Paruoštas empanadas dėkite ant miltais pabarstytos skardos, aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite apie 20-25 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol pyragėliai įgaus auksinį atspalvį.
Skanu tiek šilti tiek šalti.
Skanaus!