Empanada su jautiena ir razinomis


- Bulvės, saldžiosios, supjaustytos, 0.3 stiklinės
- Cukrus, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, smulkinti, 2 valgomieji šaukštai
- Jautienos faršas, 85 gramai
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1.75 stiklinės
- Rapsų aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sojos padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo, 15 valgomųjų šaukštų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, supjaustytas gabaliukais, 0.25 stiklinės
- Razinos, 2 valgomieji šaukštai
Sumaišome miltus su cukrumi bei 0,5 šaukštelio druskos ir sutriname su sviestu iki trupunių.
Tuomet įmaišome 1 kiaušinio trynį, 5 šaukštus vandens ir išminkome vientisą tešlą.
Gautą tešlą padedame 2 h į šaldytuvą.
Tuomet pasigaminame įdarą.
Įkaitiname gilioje troškintuvėje aliejų ir maišant apie 3 min. pakepiname jame susmulkintą svogūną ir česnaką.
Sudedame į troškintuvę jautieną ir kepiname apie 20-30 min., kol mėsa apskrunda.
Apkepus mėsai sudedame smulkintas saldžiąsias bulves, supilame likusį vandenį, sojos padažą, paskaniname prieskoniais ir kepiname kol bulvės suminkštėja.
Tuomet sudedame razinas ir patroškiname dar apie 2 min.
Viską ištroškinus nuimame nuo ugnies ir patriname šiek tiek bulves, kad neliktų stambesnių gabalėlių.
Atšaldytą tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
Atšilusią tešlą padaliname į maždaug 12 gabalėlių ir iškočiojame juos į storesnius blynelius.
Kiekvieno blynelio viduryje dedame po šaukštą įdaro ir sulipiname plaktais kiaušinių baltymais pateptus tešlos kraštus.
Paruoštus pyragėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusius iki kambario temperatūros.
Skanaus.
2011-11-13 15:01