Eglutė


- Cukrus, 500 gramų
- Kiaušiniai, 10 vienetų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Sviestas, 300 gramų
- Uogienė, tiršta, 3 stiklinės
- Vanilinis cukrus
Sviestas išsukamas, mušama po vieną kiaušinį, beriama pošaukštą 300 g cukraus, po šaukštą miltų ir sukama, kol sudedami visi šie produktai.
Baigiant sukti, suberiamas vanilinis cukrus.
Tešla suminkoma ir paliekama šaltoje vietoje, kol sustings.
Iš jos daromi 7-8 įvairaus dydžio papločiai, kurių kraštai išpjaustomi rantyta forma (imituojant eglės šaką), sudedami į miltais pabarstytą skardą ir kepami apie 15-25 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Pieno glajui 200 g cukraus ir pienas verdami, kol sutirštėja tiek, kad įlašinus į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia.
Tada sudedamas vanilinis cukrus.
Papločiai atšaldomi, paskui dedami vienas ant kito mažėjančia tvarka ir pertepami uogiene.
Viršus aptepamas baltu glajumi, kad nuvarvėtų per šonus, arba apsijojama cukraus pudra.
Skanaus!
2011-12-04 13:55