Dzūkiški „Švilpikai“

Dzūkiški „Švilpikai“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 2 kilogramai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Bulves išvirti su šaukšteliu druskos ir svogūnu.
Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir viską gerai išminkyti.
Iš suminkytos tešlos formuoti ilgą storą ritinį ir supjaustyti jį į kelių cm storio gabalėlius.
Paruoštas bandeles dėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti apie valandą 150 laipsnių orkaitėje orkaitėje.
Valgyti su spirgučiais bei sviestu, varške ar grietine.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
nesvarbu
2020-05-30 16:30
Valandą kepti virtas bulves?
treveras
2017-10-18 09:46
svilpikai yra svilpikai
.
2017-03-17 10:31
Labai skanu, as dar padaziuko pasidariau prie ju tai isviso pasaka Draugas liko patenkintas nors ispradziu pamates klause ar bus dar ka i darba isideti o padaziuka dariau paprasta - grietine, spirguciai ir svogunai
Renata
2012-06-26 14:31
va tikri, tokie kaip anyta kepdavo, dėkui...
Mėgėjas
2012-03-07 17:28
Aišku. Ačiū