Dzūkiški "Švilpikai"

Dzūkiški "Švilpikai"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 2 kilogramai
  • Miltai, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Bulves išvirti su šaukšteliu druskos ir svogūnu. Sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti miltus, išminkyti. Formuoti storą ilgą ,,kirminą'', jį supjaustyti ir dėti į skardą, pateptą aliejumi. Kepti apie valandą orkaitėje.

Valgyti su spirgučiais, su sviestu, varške, grietine.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
nesvarbu
2020-09-15 10:50
virtas bulves kepti valandą?
laima
2016-12-14 16:03
į tikrus dzūkiškus švilpikus(šiuškes) pilama rūgpienis arba kefyras,va tada ir skonis kitas, galima vadinti švilpikais,o čia tik bandelės