Dzūkiški "Švilpikai"

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 2 kilogramai
- Miltai, 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Bulves išvirti su šaukšteliu druskos ir svogūnu. Sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti miltus, išminkyti. Formuoti storą ilgą ,,kirminą'', jį supjaustyti ir dėti į skardą, pateptą aliejumi. Kepti apie valandą orkaitėje.
Valgyti su spirgučiais, su sviestu, varške, grietine.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-12-14 16:03
į tikrus dzūkiškus švilpikus(šiuškes) pilama rūgpienis arba kefyras,va tada ir skonis kitas, galima vadinti švilpikais,o čia tik bandelės

2020-09-15 10:50