Džiovinti pomidorai

Džiovinti pomidorai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pomidorai, 2 kilogramai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Bazilikas, 1 žiupsnelis
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus, 1 litras
  • Pipirai, kvapnieji, 5 vienetai
  • Actas, (balto vyno), 300 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorus supjaustome į keturias dalis.

  2. Užberiam druskos, baziliko ar čiobrelių, rozmarino.

  3. Džioviname iki 70 °C įkaitintoje orkaitėje, pagal šaltinius, 8-9 h, tačiau man džiūvo dvigubai ilgiau. Matyt tai priklauso dar ir nuo orkaitės. Pomidorai turi nelūžti, būti tarsi guminiai. Ir orkaitės dureles laikykite šiek tiek pravertas, kad išgaruotų drėgmė, dar galima įjungti ventiliatoriaus funkciją.

  4. Tuomet, kai pomidorai išdžius pasiruoškite 2 stiklainėlius (po ~300 ml), juos išplaukite ir iškaitinkite.

  5. Į puodą įpilkite 300 ml baltojo vyno acto ir suberkite pomidorus bei 2 skilteles česnako. Ir pavirkite 5 minutes.

  6. Tuomet į stiklainėlius įberkite po kelis grudelius kvapiųjų pipirų, sudėkite česnako skilteles, pomidorus ir dar apibarstykite baziliku.

  7. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir kaitinkite puode, su truputį prisuktais dangteliais 15 minučių. Vandens turi būti, tiek, kad vanduo virdamas nepatektų į stiklainių vidų. Baigus kaitinti stiklainius gerai užsukite.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą