Džemas moliūgo dubenyje

Džemas moliūgo dubenyje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas
  • Cukrus, Uogienių, 1 kilogramas
  • Moliūgai, vidutinis, 1 vienetas
  • Obuoliai, saldžiarūgščiai, 1 kilogramas
  • Slyvos, geltonos, be kaulų, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:

Moliūgą perpjauti pusiau. Išskobti 500 g.moliūgo masės, ją ir vaisius smulkiai sutarkuoti, įpilti apie pusę stiklinės vandens ir virti apie 10 min. vis maišant. Supilti uogienių cukrų ir cinamoną. Virti maišant dar apie 15 min. Kol verda, pasiruošti moliūginį dubenį. Palaukti, kol džemas atvės ir supilti į tą indą. Papuošti.

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Regina
2011-01-12 13:50
Tame bliūde tilpo didesnė pusę džemo. Ir jis dingo tą pačią dieną... Mūsų krašte ant Kūčių stalo visada deda uogienes, tik dabar ,,mandresnes'#039; O tą indą aš laikiau dar savaitę. Išvaliau ir dėjau pyragus
Moliūgas
2011-01-12 13:40
Tam kartui 3kg džemo? Per kiek laiko reikia suvalgyti, kad tas moliūginis indas nesugestų? Žinoma, tokio džemo nesiruošiu žiemą gaminti, dėmesį patraukė keistas sumanymas pasiūlyti kalėdoms.
Regina
2011-01-11 11:57
Būtent! Šiaip verdu su persikais, bet žiemą yra tik atvežtinių slyvų. šis patiekalas gi tik ,,tam kartui'#039;, tai daug nereikia.
Moliūgas
2011-01-11 00:00
Gražiai patiekta, bet per kalėdas virti slyvas?