Dvispalvis keksas

Dvispalvis keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 250 gramų
  • Kakava, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Soda, nugesinta, 1 arbatinis šaukštelis
  • Likeris, kiaušininis, 100 mililitrų
  • Druska
  • Aliejus, 80 mililitrų
  • Vanilinis cukrus, 40 gramų
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius išplakiau su cukrumi.
Supyliau likerį, aliejų, sodą ir dar kartą viską išplakiau.
Kvietinius miltus sumaišiau su vaniliniu cukrumi, druska ir įmaišiau į kiaušinių plakinį.
Pusę tešlos supyliau į kitą indelį, pridėjau kakavos ir gerai išmaišiau.
Šviesią tešla supyliau į kepimo formą. Ant viršaus, ties viduriu užpyliau tamsiąją tešlą su kakava.
Su mediniu pagaliuku pamaišiau, kad tamsi tešla nusėstų iki dugno.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

Receptą atsiuntė: Daiva
» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2011-09-09 12:43