Dviguba kakavinė pavlova su braškėmis


- Braškės, 250 gramų
- Šokoladinis kremas, 125 gramai
- Cukraus pudra, 1 žiupsnelis
- Grietinėlė, 250 gramų
- Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušinių baltymai, 4 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Actas, 1 arbatinis šaukštelis
Išplakame baltymus iki stangrių putų. Ir pradėkite berti cukrų (1 šaukštą cukraus, išplakite ir vėl kartokite kol sunaudosite cukrų ir gausite blizgančią morengo masę).
Su mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite pirmiausiai actą ir vėliau išsijotą krakmolą su kakava. Maišykite labai atsargiai nuo apačios į viršų.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant kepimo popieriaus su pieštuku nupieškite du apskritimus 18 cm pločio.
Jūsų pagaminti morengo masė turi būti padalyta į dvi dalis ir paskirstyta būtent tokiame plotyje kokį nupiešėte, ne didesniame.
Kepkite ki 120°C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Kol gausis morengas traškus išorėje ir minkštas viduje.
Išimkite ir palikite atvėsti.
Pašildykite šokoladinį kremą karšto vandens vonelėje, kad jis taptų truputėlį skystesnis.
Išsukite grietinėlę ir pasaldinkite ją su šaukštu cukraus pudros.
Ant vieno morengo pado uždėkite pusę grietinėles su gabalėliais pjaustytomis braškėmis (pasilikite kelias papuošimui).
Prieš dedant kitą morengo padą uždėkite pusę šokoladinio išlydyto kremo.
Ant viršaus uždėkite likusį šokoladinį kremą, grietinėlę ir braškes.
Užbarstykite cukraus pudra.
2016-04-19 21:32
2016-04-19 21:29
2016-04-19 21:26

2016-04-19 21:22

2016-04-19 21:54