Duona su špinatais ir kumpiu

Duona su špinatais ir kumpiu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Muskatas, tarkuotas
  • Svogūnai, smulkintas, 1 vienetas
  • Špinatai, smulkinti, 200 gramų
  • Kiaulės kumpis, rūkytas, kubeliais pjaustytas, 120 gramų
  • Kvietiniai miltai, 6 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanduo, šiltas, 400 mililitrų
  • Druska
  • Mielės, sausos, pakelis
  • Sūris, čederio, parmezano ar džiugo, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite svogūnus ir pakepkite kelias minutes. Sudėkite kumpį ir kepinkite kol kumpis gražiai apskrus.

Į dubenį persijokite miltus, įmaišykite druską ir muškato riešutą, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite špinatus. Užminkykite minkštą tešlą. Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

Kai pakils, tešlą perminkykite, suformuokite norimo dydžio kepaliuką, dėkite jį ant riebalais išteptos ir miltais pabarsytots skardos, uždenkite rankšluostėliu ir laikykite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų.

Kai pakils padarykite skresai kepalėlio keletą įpjovų ir jas apibarstykite sūriu. Kepkite 200C orkaitėje 25-30 minutes. Kai iškeps, uždenkite rankšluostėliu ir palikite atvėsti.

Valgant, rūkyto kumpelio akcentas ypač gražiai skamba. Skaniausia man su sviestu.

Receptą atsiuntė: Laura
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jolita
2010-08-23 21:55
kaip nuostabiai skaniai turetu buti oku: oku2: