Duona su keptais svogūnais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Vanduo, šiltas, 1.25 stiklinės
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 0.25 stiklinės
- Kvapieji pipirai, šviežiai malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Mielės, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir pakepinkite svogūnus iki auksinės rudos spalvos. Nuimkite nuo ugnies.
Į šiltą vandenį įdėkite medaus, mielių ir palikite 10 min. Po to sudėkite druską, pipirus ir visus miltus. Viską gerai išmaišykite. Pačioje pabaigoje į tešlą sudėkite keptus svogūnus kartu su sviestu, kuriame juos kepėt.
Įdėkite į riebalais pateptą dubenį ir palikite valandai, kad pakiltų. Po valandos pakilusią tešlą paminkykite, padalinkite ją į 2 dalis. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
Iš tešlos suformuokite duoną ir vėl palikite ~ 45 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Duonos paviršiuje padarykite kryžio formos pjūvius (apie 1 cm gylio). Kepkite ~ 35-40 minučių.
Atvėsinkite ant grotelių.
SkAnAuS!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-03-23 09:24