Duona su keptais svogūnais

Duona su keptais svogūnais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
  • Vanduo, šiltas, 1.25 stiklinės
  • Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 0.25 stiklinės
  • Kvapieji pipirai, šviežiai malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Mielės, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir pakepinkite svogūnus iki auksinės rudos spalvos. Nuimkite nuo ugnies.

Į šiltą vandenį įdėkite medaus, mielių ir palikite 10 min. Po to sudėkite druską, pipirus ir visus miltus. Viską gerai išmaišykite. Pačioje pabaigoje į tešlą sudėkite keptus svogūnus kartu su sviestu, kuriame juos kepėt.

Įdėkite į riebalais pateptą dubenį ir palikite valandai, kad pakiltų. Po valandos pakilusią tešlą paminkykite, padalinkite ją į 2 dalis. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
Iš tešlos suformuokite duoną ir vėl palikite ~ 45 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Duonos paviršiuje padarykite kryžio formos pjūvius (apie 1 cm gylio). Kepkite ~ 35-40 minučių.
Atvėsinkite ant grotelių.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė: Irina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Dzūkė
2016-03-23 09:24
Viena stiklinė-250ml?