Duona su avižiniais dribsniais ir linų sėmenimis

Duona su avižiniais dribsniais ir linų sėmenimis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 700 gramų
  • Vanduo, 500 gramų
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Mielės, šviežios, 25 gramai
  • Avižiniai dribsniai, 130 gramų
  • Linų sėmenys, malti, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Tada sudėti druską, aliejų, avižinius dribsnius, linų sėmenis ir likusį vandenį. Gerai išmaišyti ir palikti 30 min, kad pakiltų.
Po pusvalandžio suberti miltus ir minkyti tešlą mikseriu arba rankomis tol, kol nebelips. Jei reikia, įberti miltų.
Palaikyti šiltai tešlą 2 val.
Tada paminkyti tešlą dar kartą, suformuoti du norimos formos kepaliukus. Sudėti ant skardos, pabarstytos miltais, palikti 30 min. Padaryti kelias įpjovas aštriu peiliu, pabarstyti miltais.
Kepti ant galinės lentynos 225 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Receptą atsiuntė: Verutė
» Rašyti komentarą