Duona Lobiani


- Juodieji pipirai
- Kalendra, sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
- Pupelės, per naktį išmirkytos vandenyje, 450 gramų
- Svogūnai, 3 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, trinys, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, 0.6 stiklinės
- Sviestas, 10 valgomųjų šaukštų
- Grietinė, 2 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Ištirpinti sviestą, suplakti kiaušinius, sudėti grietinę. Sumaišyti su miltais, kad tešla būtų minkšta.
Ant miltuotos lentelės iškočioti tešlą į 15 x 18 cm stačiakampį. Pabarstyti ketvirtadaliu šaukštelio kepimo miltelių. Perlenkti tešlą per pusę, tada dar per pusę ir vėl iškočioti 15 x 18 cm stačiakampį. Vėl pabarstyti ketvirtadaliu šaukštelio kepimo miltelių. Šį procesą pakartoti dar 2 kartus.
Po kočiojimo įdėti tešlą į dubenį, uždengti ir palikti kambario temperatūroje nuo 6 iki 8 valandų, arba palikite 2 - 3 valandas ant saulės, kol dvigubai iškils. Nepalikite tešlos ilgiau nes pradės rūgštėti.
Kol tešla kyla, nusausinkite pupeles ir užpilkite nauju vandeniu. Sudėti į puodą ir virti tol, kol suminkštės. Sutrinti pupeles, sumaišyti su svogūnais, sudėti kalendrų sėklas, druską ir pipirus pagal skonį.
Padalinti pupelių mišinį į 2 dalis.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Kai tešla išauga, padalinti ją į dvi dalis. Ant skardos papilti truputį miltų, iškočioti vieną tešlos dalį i 10 x 18 cm stačiakampį. Padengti pusę stačiakampio pupelių mišiniu ir tęšlą perlenkti pusiau.
Iš likusios tešlos ir pupelių mišinio padarykite dar vieną duoną.
Patepti duonas kiaušinio tryniu. Kepti 40-45 min, kol gražiai apskrus.
Patiekti šiltą arba kambario temperatūros.
2010-09-12 16:32

2011-05-12 10:54
I idara galima ideti zaliu sukapotu kalendru arba trintu kalendru seklu.
Pagarbiai,
Gruzijos gyventoja