Duona „Khachapuri“


- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Petražolės, susmulkintų, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, suplakti, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3.5 stiklinės
- Pienas, 0.75 stiklinės
- Vanduo, šiltas, 0.25 stiklinės
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, ištirpintas, 0.5 stiklinės
- Baltieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Mielės, sausos, pakelyje, 1 vienetas
- Sūris, įvairių rūšių, 90 gramų
Ištirpinti mieles 1 šaukštelyje cukraus, 0,25 puodelio vandens ir palikti 5-10 minučių, kol suputos.
Suputojus spilti pieną, 2 valgomuosius šaukštus cukraus, sviestą, druską, ir tiek miltų, kad tešla būtų minkšta.
Tešlą įdėti į riebalais išteptą dubenį, uždengti ir palikti kilti.
Sutarkuotą sūrį ir kitus įdaro produktus sumaišyti ir įdėti į šaldytuvą.
Kepimo formą ištepti riebalais, iškloti tešla ir sudėti įdarą.
Suklijuoti bei susukti tešlos kraštus, uždengti ir palikti kol iškils dvigubai.
Aptepti su 1 šaukštu vandens išplaktu kiaušinio baltymu (arba naudoti margariną).
Kepti 40-50 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje arba tol, kol pasidarys aukso spalvos.
Išimti iš skardos ir pakepti keptuvėje apačią apie 5 min., kad apačia pasidarytų traški.
Skanaus.
2011-10-21 20:18
2011-06-29 17:14


2011-05-12 10:49
Chacapuri yra 3 rusiu:
nuotraukoje - Adzaros chacapuri, kuris gaminamas laivelio formos ir ant iskepto chacapuri isleidziamas zalias kiausinis ir uzdedamas sviesto gabaliukas. Valgant su atlauztu teslos gabaleliu sitas kiausinis ir sviestas permaisomas su suriu.
Megrelijos chacapuris gaminamas is tokiu pat ingredientu, tik formuojamas blynas su idaru viduje, o pavirsius aptepamas kiausiniu ir apibarstomas suriu.
Imeretijos chacapuri toks pat kaip Megrelijos, tik pavirsius paliekamas sausas ir iskepus aptepamas sviestu.
Idarui reikia specialaus surio, taciau panasus skonis isgaunamas sumaisius Mozzarella ir Feta surius lygiom dalim.
Kepama idealiu atveju krosnyje, jei nera galimybes - orkaitej. Keptuveje galima kepti tik Imeretijos chacapuri ir tai nesigauna taip skaniai kaip orkaiteje.
Su pagarba,
Egle
2011-03-11 19:02

2011-12-28 19:21