Duona iš kvietinių miltų su avižiniais dribsniais

Duona iš kvietinių miltų su avižiniais dribsniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
  • Sirupas, cukraus, 0.5 stiklinės
  • Vanduo, 500 mililitrų
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus, patepimui
  • Mielės, šviežios, 50 gramų
  • Avižiniai dribsniai, 110 gramų
Gaminimo instrukcija:

Dribsnius užpilti karštu vandeniu (0,5 l).
Mieles ištirpinti 75 g šilto vandens.
Kai dribsnių košelė atvės, supilti mieles, sudėti druską, sirupą ir miltus. Išmaišyti. Turi gautis lipni tešla.
Tešlą uždengti ir palikti 2,5 val.
Pamaišyti tešlą medine lopetėle ir supilti į 2 kvadratines formas, pateptas aliejumi.
Tada uždengti ir dar palaikyti 1 val.
Kepti 175 laipsnių orkaitėje 50-60 min.

Receptą atsiuntė: Verutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ramunė
2016-02-16 21:03
O stiklinė 250g
audra
2011-05-02 19:25
labai skani duonele-jau dabar ragauju ir dziaugiuosi