Duona


- Miltai, 3 stiklinės
- Vanduo, 1 stiklinė
- Aliejus, 0.25 stiklinės
- Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sausos mielės, 8 gramai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovinti bazilikai, 1 arbatinis šaukštelis
Šiltą vandenį sumaišyti su mielėmis ir palikti 10 minučių šiltai pastovėti.
Į vandens ir mielių mišinį pilti aliejų, berti cukrų ir druską, 1 stiklinę miltų, kruopščiai išmaišyti.
Berti baziliką, dar 1 stiklinę miltų. Išmaišyti. Berti likusią stiklinę miltų, išminkyti tešlą. Jei tešla labai sausa, pilti dar šiek tiek vandens, jei per lipni - berti šiek tiek miltų.
Išminkytą tešlą dėti į indą su trupučiu aliejaus ir jame tešlą apvolioti, kad visas paviršius būtų aliejuotas. Uždengti drėgnu rankšluoščiu ir 1 valandą palikti šiltai pastovėti.
Pakilusią tešlą iškočioti į stačiakampį, per trumpąją kraštinę susukti į volelį ir dėti į aliejumi išteptą kepimo formą.
Uždengti drėgnu rankšluoščiu ir palikti šiltai pakilti apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinti iki 185 laipsnių.
Kepti apie 30 minučių. Vėsinti išimtą iš formos, ant grotelių.