Duona

Duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 3 stiklinės
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Aliejus, 0.25 stiklinės
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sausos mielės, 8 gramai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovinti bazilikai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Šiltą vandenį sumaišyti su mielėmis ir palikti 10 minučių šiltai pastovėti.

  2. Į vandens ir mielių mišinį pilti aliejų, berti cukrų ir druską, 1 stiklinę miltų, kruopščiai išmaišyti.

  3. Berti baziliką, dar 1 stiklinę miltų. Išmaišyti. Berti likusią stiklinę miltų, išminkyti tešlą. Jei tešla labai sausa, pilti dar šiek tiek vandens, jei per lipni - berti šiek tiek miltų.

  4. Išminkytą tešlą dėti į indą su trupučiu aliejaus ir jame tešlą apvolioti, kad visas paviršius būtų aliejuotas. Uždengti drėgnu rankšluoščiu ir 1 valandą palikti šiltai pastovėti.

  5. Pakilusią tešlą iškočioti į stačiakampį, per trumpąją kraštinę susukti į volelį ir dėti į aliejumi išteptą kepimo formą.

  6. Uždengti drėgnu rankšluoščiu ir palikti šiltai pakilti apie 30 minučių.

  7. Orkaitę įkaitinti iki 185 laipsnių.

  8. Kepti apie 30 minučių. Vėsinti išimtą iš formos, ant grotelių.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Valerija
» Rašyti komentarą